Nachtapotheek gaat toch sluiten – Apotheek Wieënhof – Venray

Welkom bij Apotheek MC WIEENHOF

De Wieënhof 1
5802 EZ Venray
Tel: 0478-760007
E-mail: assistenten@apotheekwieenhof.nl

Sinds 1 januari 2023 zijn we geopend op maandag t/m vrijdag  van 8.00-17.30u en op zaterdagen van 9.00-13.00u.

Op zon-en feestdagen zijn  we gesloten.

Terug naar overzicht

Nachtapotheek gaat toch sluiten

Peel en Maas 28 april 2016

VENRAY | De nachtapotheek in medisch centrum Wieenhof in Venray gaat binnenkort toch sluiten. Ruim twee jaar geleden ontstond er veel ophef over de voorgenomen sluiting van de enige nachtapotheek in Venray. Uiteindelijk kwam er een oplossing en bleef de apotheek tussen 23.00 en 8.00 uur open.

Door Henk Willemssen

Nu is de sluiting onvermijdelijk, zegt apotheker Erna Mombarg. “Het aantal bezoekers aan de nachtapotheek is nog verder teruggelopen. Het gaat gemiddeld nog om iets meer dan twee recepten per nacht. Het wordt gewoon te duur. Want er moet een apothekersassistente negen uur in dienst zijn, die een loonopslag krijgt van 150 procent.”
Mombarg legt uit dat alle bezoekers nu meebetalen aan de onrendabele nachtelijke uren. Er geldt een standaardtarief van 45 euro per recept. “Ons tarief is kostendekkend. Als we een apart nachttarief zouden hebben, kwam het uit op ruim 200 euro.”
In 2014 was het grote bezwaar dat de Venraynaren, die ’s nachts dringend medicijnen nodig hebben, naar de apotheek in Venlo moesten. De SP verzette zich fel en zette onder meer een handtekeningenactie op.
“We hebben een goed alternatief gevonden met een taxibedrijf. Dat brengt de medicijnen vanuit Venlo bij de mensen thuis. Ze hoeven dus niet zelf naar Venlo toe”, zegt Mombarg. Met de huisartsenpost van MC Wieenhof moeten nog afspraken worden gemaakt over de nachtbezetting. “We hebben ’s nachts een achtervang voor elkaar. Als de apotheek wegvalt, dan moet er iemand extra op de huisartsenpost. Daarover gaan we nog in overleg. Daarom is sluiting op 1 mei te kort dag.”

Publicatiedatum: 25-06-2020