Medicijngesprek – Apotheek Wieënhof – Venray

Welkom bij Apotheek MC WIEENHOF

De Wieënhof 1
5802 EZ Venray
Tel: 0478-760007
E-mail: assistenten@apotheekwieenhof.nl

De apotheek is geopend van maandag t/m vrijdag van 08:00-17:30u. In het weekend en op feestdagen zijn we gesloten.

Op verzoek kunnen we in de meeste gevallen medicatie voor u klaarleggen in de afhaalautomaat. Deze staat naast de hoofdingang van MC WIEENHOF en is 24/7 beschikbaar.

Buiten onze openingstijden kunt u voor spoedmedicatie terecht bij: Dienstapotheek Noord-Limburg te Venlo.

Medicijngesprek

Standaard wordt voor het afleveren van medicijnen gecontroleerd op wisselwerking tussen de verschillende medicijnen.  Daarnaast beoordeelt de apotheker bij de meest kwetsbare mensen, die meerdere geneesmiddelen tegelijkertijd gebruiken systematisch het geneesmiddelgebruik als geheel en bespreekt dit met uw huisarts. Op deze manier letten we er bijvoorbeeld op, of er niet onnodig bijwerkingen behandeld worden, of er medicatie gestopt kan worden en of de doseringen aangepast dienen te worden als gevolg van verminderde nierfunctie en/of leverfunctie. Uw apotheker is aangesloten bij ParkinsonNet en is extra gespecialiseerd in de farmacogenetica.

U kunt ook zelf een afspraak maken. Bij gebruik van meerdere geneesmiddelen of als u bv last heeft van bijwerkingen is het verstandig om in gesprek te gaan met de apotheker. Op basis van uw ervaringen, krijgt u dan advies op maat.

Om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met de apotheek of via het aanvraag afspraak formulier. Er wordt dan contact met u opgenomen.

U kunt uw vragen ook rechtstreeks mailen naar apotheker@apotheekwieenhof.nl.

Voor een medicatiebeoordeling krijgt de apotheek maximaal 1 maal per jaar een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding hangt af van afspraken met uw zorgverzekeraar. Daarnaast is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar of dit bedrag aan u wordt doorberekend op uw eigen risico.