Medicatie herhalen – Apotheek Wieënhof – Venray

Welkom bij Apotheek MC WIEENHOF

De Wieënhof 1
5802 EZ Venray
Tel: 0478-760007
E-mail: assistenten@apotheekwieenhof.nl

De apotheek is geopend van maandag t/m vrijdag van 08:00-17:30u. In het weekend en op feestdagen zijn we gesloten.

Op verzoek kunnen we in de meeste gevallen medicatie voor u klaarleggen in de afhaalautomaat. Deze staat naast de hoofdingang van MC WIEENHOF en is 24/7 beschikbaar.

Buiten onze openingstijden kunt u voor spoedmedicatie terecht bij: Dienstapotheek Noord-Limburg te Venlo.

Medicatie herhalen

U kunt uw medicijnen op verschillende manieren laten herhalen:

1. Aanmelden automatische herhaalservice

  • U laat ons elke drie maanden uw medicatie klaarzetten (automatische herhaalservice).  De apotheek zorgt in dit geval voor de aanvraag van herhaalrecepten bij uw huisarts. De apotheek heeft mbt de herhaalservice afspraken met uw huisarts gemaakt voor de aanvraag van de herhaalrecepten. Indien nodig vragen we u zelf jaarrecepten bij uw specialist aan te vragen.
  • Ongeveer 2 weken, voordat een medicijn opraakt, geeft ons systeem een signaal en start de apotheek met het verwerken van uw volgende bestelling. Streven is dat uw medicijnen ongeveer 1 week voordat uw medicatie opraakt weer klaar staan.
  • Wanneer de automatische herhaalservice wordt gecombineerd met  een geverifieerd geregistreerd email adres, krijgt u een automatisch gegenereerd bericht, zodra uw medicatie klaarstaat.

2. E-mail

  • Heeft u een geldig herhaalrecept? Op het etiket op uw doosje kunt u zien, welke herhalingen nog in de apotheek geregistreerd staan. Achter de naam van het geneesmiddel staat dan de H van herhaling vermeld met daarachter het aantal x dat herhaald kan worden, of het aantal dat herhaald kan worden of de datum tot wanneer herhaald kan worden.
  • Heeft u een geldig herhaalrecept op papier dan kunt u ook een foto maken en dit doorsturen naar: assistenten@apotheekwieenhof.nl. Denk hierbij wel aan uw privacy.

3. Telefonisch

  • Tel: 0478-760007 (Keuze 1).
  • Let op: tussen 12:00 en 14:00 uur zijn wij telefonisch niet bereikbaar i.v.m. de lunchpauze en werkzaamheden aan de balie.

4. Bestelformulieren

5. Overig

  • U kunt receptenbriefjes ook in de brievenbus stoppen.

Ophalen van Herhaalrecepten

Wij streven ernaar om herhaalmedicatie binnen twee werkdagen voor u klaar te maken. (Let op: dit geldt niet voor weken waarin een feestdag zit, dan moet u voor elke feestdag een dag extra berekenen tussen bestellen en ophalen.) Tip om niet lang te hoeven wachten aan de balie: Het is mogelijk om een automatisch afhaalbericht per e-mail te ontvangen, wanneer uw medicatie klaar staat. Erg handig dus als uw e-mailadres bij ons bekend is. Let op dat de automatische berichten niet in uw spambox verdwijnen. Ook kunt u ervoor kiezen om uw medicijnen in de afhaalautomaat te laten leggen.

Als u niet in de gelegenheid bent om zelf uw medicatie af te halen, kunt u iemand anders hiervoor  toestemming geven of gebruik maken van onze bezorgservice.