Corona/huisregels – Apotheek Wieënhof – Venray

Welkom bij Apotheek MC WIEENHOF

De Wieënhof 1
5802 EZ Venray
Tel: 0478-760007
E-mail: assistenten@apotheekwieenhof.nl

De apotheek is geopend van maandag t/m vrijdag van 08:00-17:30u. In het weekend en op feestdagen zijn we gesloten.

Op verzoek kunnen we in de meeste gevallen medicatie voor u klaarleggen in de afhaalautomaat. Deze staat naast de hoofdingang van MC WIEENHOF en is 24/7 beschikbaar.

Buiten onze openingstijden kunt u voor spoedmedicatie terecht bij: Dienstapotheek Noord-Limburg te Venlo.

Corona/huisregels

Coronaregels

Vanaf 25 februari 2022  vervallen veel landelijke coronamaatregelen. Ons gezondheidscentrum is een plek, waar relatief veel kwetsbare mensen op bezoek komen. Dit is de reden om in MC WIEENHOF aangepaste Coronamaatregelen te hanteren.

Ter bescherming van ons personeel en uzelf moet de apotheek de volgende maatregelen nemen:

  • Bent u ZIEK of mogelijk besmet met het CoronavirusKom dan NIET naar de apotheek, maar laat de medicatie door iemand anders ophalen of bel ons om te vragen naar de bezorgmogelijkheden.
  • Wij vragen u gepaste afstand te bewaren ten opzichte van ons personeel en andere cliënten (minimaal 1,5 meter).
  • Wij geven bezoekers het dringende advies om een mond-neuskapje te blijven dragen bij betreden van MC WIEENHOF.
  • Wij zullen een te vroege herhaling van geneesmiddelen niet afleveren. Dit om tekorten voor andere cliënten te voorkomen.
  • Wordt uw medicatie thuis bezorgd? Voor onze bezorger gelden ook strenge hygiëne maatregelen en een verbod op hand-op-hand contact. Bij betalingen wordt u verzocht om een automatische incasso in te vullen.

Voor de laatste stand van zaken verwijzen we u naar  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

Huisregels Apotheek MC WIEENHOF

Door Apotheek MC Wieenhof zijn huisregels opgezet, omdat in de apotheek mogelijk meerdere cliënten tegelijk aanwezig zijn. Met deze huisregels wil de apotheek ongelukken, incidenten en verwarring voorkomen met het doel om voor zowel de cliënten, bezoekers evenals de medewerkers een veilige en prettige omgeving te creëren.

Aansprakelijkheid

Voor verlies of diefstal kan de apotheek niet aansprakelijk worden gesteld. Daarom raden wij u dringend aan waardevolle spullen thuis te laten. Laat ook geen kostbare eigendommen onbeheerd in uw auto of bij uw fiets achter.

Agressie, geweld en intimidatie

Cliënten gedragen zich volgens de algemeen geldende (fatsoens-)normen en waarden. De apotheek behoudt zich het recht voor om personen die aanstootgevend gedrag vertonen, te verzoeken het pand te verlaten. Agressie, geweld en intimidatie wordt in onze apotheek niet geaccepteerd. Hiervan wordt aangifte gedaan bij de politie. In alle gevallen worden de gemaakte kosten verhaald op de overtreder.

Diefstal en vandalisme

Bij diefstal en vandalisme wordt aangifte gedaan bij de politie. Daarbij wordt de pleger van het misdrijf aan de politie overgedragen. In alle gevallen worden de gemaakte kosten verhaald op de pleger.

Honden

Honden zijn niet toegestaan vanwege mogelijke allergieklachten van andere apotheekbezoekers. Een hulphond uiteraard wel.

Privacy en foto- of filmopnamen

Respecteer de privacy van andere cliënten en medewerkers. U mag foto’s of filmopnames voor privégebruik of om te delen via (sociale) media alleen maken met toestemming van de apotheker en als de personen die in beeld zijn hiervoor van tevoren toestemming hebben gegeven.

Roken

Roken in onze apotheek is verboden. Dit geldt ook voor de e-sigaret.

Minder valide

In de apotheek is het een goed gebruik dat minder valide cliënten met voorrang een zitplaats krijgen.
Bij overtreding van de huisregels kan u de toegang tot de apotheek (tijdelijk) worden ontzegd.